MAAR WAT LEER JE NU EIGELIJK?

Onze cursus zit echt bomvol informatie, ontspanning en technieken. We kunnen ons goed voorstellen dat je wilt weten wat je dan zoal zult leren. Daarom hebben we een o.a. lijstje gemaakt. O.a. omdat het teveel zou zijn álles hier te benoemen. No worries, we zorgen ervoor dat er iedere les meer dan genoeg ontspanning (tussendoor) is. De onderwerpen die aan bod komen: 

☾ Hoe komen we aan de angst (want als we dat weten kunnen we van angst afkomen)
☾ Fysiologie van het lichaam; hoe komt die baby er nu eigelijk precies uit?
☾ Over ontspanning, meditatie en hypnose
☾ Hoe top je lichaam in ontspannen toestand werkt (doen we ons voordeel mee!)
☾ Kracht van je gedachten en de verbinding tussen je mind en je lichaam
☾ Kiezen van je zorgverlener
☾ De zes basistechnieken die je wilt toe kunnen passen tijdens je geboorte
☾ Prenatale, perinatale en postnatale binding
☾ We zetten samen een geboorteplan op dat past bij jullie keuzes
☾ Beeldmateriaal van ontspannen geboortes
☾ Hoe verloopt een geboorte in het ziekenhuis
☾ Laat het jouw geboorte worden, zoals jij deze wenst
☾ Ondersteuning van je lichaam tijdens zwangerschap, geboorte en daarna
☾ Complicaties en hoe je daarmee om kunt gaan
☾ Regie houden (maar controle los kunnen laten)
☾ Ontspanningsoefeningen die je voorbereiden en die je helpen evt. angsten los te laten
☾ De verschillende fases van de geboortes en wat je per fase kunt doen
☾ De rol van de geboortepartner
☾ Hoe tof hormonen je helpen tijdens de geboorte en hoe je meer van deze good guys kunt opwekken
☾ Verdiepende ademhalingstechnieken
☾ Verschillende affirmaties en visualisaties
☾ Houdingen tijdens de geboorte
☾ De eerste borstvoeding
☾ Vierde trimester met oa de werking van de hersenen, prikkelverwerking, slaapritme en nog veel meer.
☾ Hoe goed voor jezelf te zorgen in je nieuwe rol als ouder(s)


HOE HET WERKT EN WAT HET KOST

Wij geven onze cursus privé in jullie eigen, fijne omgeving thuis. Voorheen gaven wij ook groepscursussen maar de vraag naar privé lessen werd steeds groter dus zijn we overgestapt naar 100% privélessen!

Wij snappen deze vraag goed! Het geeft vrijheid en flexibiliteit om af te spreken wanneer het past in jullie agenda en zo zijn we niet meer gebonden aan de avonden (voor veel zwangeren sowieso niet het beste moment van de dag), we passen de cursus naar wens aan én we hebben alle tijd voor jullie als stel. Alleen maar voordelen dus!

Wat het concreet inhoud:
☽ Eén van ons geeft privé les in jullie eigen, fijne omgeving thuis.
☽ We geven deze cursus in drie delen van 2,5u en bepalen de data in overleg. We spreken af op dinsdagochtend, woensdagochtend, donderdagochtend of vrijdagochtend. Is het écht niet mogelijk op deze momenten af te spreken? Dan denken we in oplossingen en wijken we uit.
☽ Onze ervaring is dat het het fijnst is als we 3 keer afspreken met tussenpozen van zo’n 2 weken. Maar ook dit doen we natuurlijk in overleg!
☽ De investering voor de cursus bedraagt €449,-* per stel inclusief 21% BTW voor aanvragen binnen de regio’s Alkmaar en omstreken, Zuid Kennemerland en IJmond. Neem contact met ons op voor mogelijkheden buiten deze regio’s of om af te spreken via Zoom. Vaak wordt de cursus vergoed, informeer hiernaar bij je zorgverzekeraar. Betalen in termijnen is eventueel mogelijk.
☽ Incl. audio begeleide ontspanningsoefeningen om zelf mee aan de gang te gaan.
☽ Jullie ontvangen de bb-baby syllabus waarin de cursus voor het grootste deel na te lezen is. Plus veel extra info!
☽ Mochten jullie na de cursus nog vragen hebben of dingen met ons willen delen dan staan we ook na afronding van de cursus voor je klaar!

*Wij zijn van mening dat iedereen recht heeft op goede voorlichting omtrent geboorte en ouderschap en dat dit voor iedereen beschikbaar moet zijn. Laat je financiële situatie je er daarom niet van weerhouden om bij ons aan te kloppen, we denken graag in oplossingen. Heb je hier vragen over, neem dan gerust even contact met ons op zodat we samen naar de mogelijkheden kunnen kijken.

Neem gerust contact met ons op om meer informatie te krijgen!


OPFRIS CURSUS

We krijgen regelmatig de vraag of het mogelijk is een opfris cursus te boeken. Dit kan zijn omdat de cursus vroeg in de zwangerschap gevolgd werd en er behoefte is aan herhaling vlak voor de geboorte óf omdat jullie de cursus al eens bij ons gevolgd hebben en graag een korte herhaling zouden willen krijgen. Beide super leuk!

VERLENGING BASISCURSUS
Voor opfriscursus welke eigelijk een verlenging is van onze cursus hebben we meestal aan 1,5u samen genoeg. Voor aanvang inventariseren waar precies behoefte aan is en voor de afspraak zelf spreken we bij jullie thuis af. De investering hiervoor is €99 voor 1,5u.

OPFRISCURSUS BIJ VOLGENDE ZWANGERSCHAP
De opfriscursus die gevolgd kan worden nadat jullie de cursus eerder bij ons gevolgd hebben, is een complete herhaling in een notendop waarbij we vooraf afstemmen waar jullie qua inhoud behoefte aan hebben. Deze opfriscursus wordt privé bij jullie thuis gegeven en de investering hiervoor is €199 voor 2,5 tot 3u.


FAQ

WANNEER KAN IK HET BEST STARTEN MET DE CURSUS?
Wat ons betreft kan dit vroeg aangezien je dan ook tijdens je zwangerschap veel uit de cursus haalt v.w.b. ontspanning en voorbereiding. Soms voelt het of je er nog niet aan toe bent na te denken over de geboorte (daarmee bedoelen we geen grote angst voor de geboorte, als je die hebt kom dan zo snel mogelijk), dan is het ook prima wat later te starten. Het is aan jou! Over het algemeen geven we aan; ergens tussen de 15 en 33 weken zwangerschap is fijn. Met 20 weken starten is in de meeste gevallen top. Ben je langer dan 33 weken zwanger? Neem dan even contact op voor mogelijkheden op korte termijn.

IS HET ZWEVERIG?
De vraag die we eigelijk nooit vooraf krijgen maar waarvan we wéten dat veel mensen zich dit wel af vragen. Het antwoord is: NEE. De naam Hypnobirthing roept niet bij iedereen enthousiasme op. Terwijl wij Hypnobirthing juist zien en inzetten als praktische tool om terug te gaan naar de basis. We zijn namelijk, in de westerse wereld, over het algemeen verleerd hoe we ons lichaam kunnen volgen. Terwijl als we dat wél doen, we zullen merken dat het lichaam heel goed zelf doet wat het moet doen tijdens een geboorte. We leren jullie graag aan hoe je je lichaam in ontspanning kunt brengen zodat je je lichaam kunt ondersteunen in dit proces. Dit leren we jullie aan door het geven van kennis welke wetenschappelijk onderbouwd is, ontspanning (zoals begeleide meditaties) en praktische tips en tools. Niets zweverigs aan dus!

MOET MIJN PARTNER ECHT MEEDOEN?
We zouden nooit iemand willen dwingen mee te komen natuurlijk! Dat gezegd hebbende… we bevelen het ontzettend aan. Het mooie van samen van start gaan is dat jullie dit avontuur ook echt samen aan gaan. Jullie gaan samen leren hoe je niet alleen de geboorte, maar ook de binding met jullie baby én de eerste momenten samen het best aan kunnen vliegen. Het helpt vaak als we erbij zeggen dat we geen standaard les geven. We zijn nuchter, en dit helpt de meeste norse partners vaak over de streep. Tot slot; er is nog nooit een partner geweest die na les één niet meer mee wilde doen. We durven zélfs vol overgave te zeggen dat ze het allemaal heel waardevol én ontspannend vonden om mee te doen. Jullie mogen ons bij twijfels ook altijd eerst even bellen om eea te overleggen.

DUREN DE LESSEN ECHT 2,5 UUR? DAT KLINKT SUPER LANG!
Ja, de lessen duren écht 2,5 uur per keer MAAR, ze zijn niet te lang. Onze cursus is namelijk zó opgezet dat er genoeg afwisseling en ontspanning tussendoor is waardoor die uurtjes zo voorbij vliegen. Degene die onze cursus gevolgd hebben kunnen dat beamen. Ben je écht moe? ..Gapen is voor ons een ultiem bewijs van ontspanning dus ga vooral je gang. Trek je joggingbroek aan en hang lekker op je bank terwijl je tegelijk nog iets opsteekt ook!