HET BB-BABY TRAJECT

Als je je aanmeld voor het bb-baby traject dan weet je dat je vol vertrouwen en in ontspanning toe gaat leven naar de geboorte én jullie aanstaand ouderschap op een manier die bij jullie past. Het verschil met standaard zwangerschapscursussen is dat de inhoud van dit traject aangepast wordt op dat wat jullie nodig hebben of vragen. Mocht je daarna nog vragen hebben of ergens over willen sparren of iets willen delen, dan sta ik ook na deze periode voor jullie klaar. Net als de periode na de geboorte van jullie kindje; je kunt altijd contact opnemen voor raad of vragen. Voordat we dit traject samen aangaan inventariseer ik graag jullie wensen, en ook tijdens het traject kunnen deze natuurlijk aangepast worden. We buigen de steengoede basis daar waar wenselijk is om naar jullie wensen. 

Hieronder zie je een lijst met de onderwerpen die we zullen behandelen, laat je niet overweldigen door deze lijst want veel thema’s lopen in elkaar over. Inmiddels kan ik zeggen dat ik goed aan kan voelen hoe lang het nodig is bij een bepaald item stil te staan. Daarom is dit maatwerk; bij jou is het misschien fijner om langer bij een bepaald onderwerp stil te staan, omdat je voelt dat je daarin nog kunt groeien.

Door deze lijst wil ik graag onderstrepen hoe allesomvattend dit traject is en hoe goed je uitgerust bent (letterlijk en figuurlijk) om het ouderschap aan te gaan. 

☾ Hoe komen we aan de angst (want als we dat weten kunnen we van angst afkomen)
☾ Fysiologie van het lichaam; hoe komt die baby er nu eigelijk precies uit?
☾ Over ontspanning, meditatie en hypnose
☾ Hoe top je lichaam in ontspannen toestand werkt (doen we ons voordeel mee!)
☾ Kracht van je gedachten en de verbinding tussen je mind en je lichaam
☾ Kiezen van je zorgverlener
☾ De zes basistechnieken die je wilt toe kunnen passen tijdens je geboorte
☾ Prenatale, perinatale en postnatale binding
☾ We zetten samen een geboorteplan op dat past bij jullie keuzes
☾ Beeldmateriaal van ontspannen geboortes
☾ Hoe verloopt een geboorte in het ziekenhuis
☾ Laat het jouw geboorte worden, zoals jij deze wenst
☾ Ondersteuning van je lichaam tijdens zwangerschap, geboorte en daarna
☾ Complicaties en hoe je daarmee om kunt gaan
☾ Regie houden (maar controle los kunnen laten)
☾ Ontspanningsoefeningen die je voorbereiden en die je helpen evt. angsten los te laten
☾ De verschillende fases van de geboortes en wat je per fase kunt doen
☾ De rol van de geboortepartner
☾ Hoe tof hormonen je helpen tijdens de geboorte en hoe je meer van deze good guys kunt opwekken
☾ Verdiepende ademhalingstechnieken
☾ Verschillende affirmaties en visualisaties
☾ Houdingen tijdens de geboorte
☾ De eerste borstvoeding
☾ Vierde trimester met oa de werking van de hersenen, prikkelverwerking, slaapritme en nog veel meer.
☾ Hoe goed voor jezelf te zorgen in je nieuwe rol als ouder(s)


HOE HET BB-BABY TRAJECT WERKT EN WAT HET KOST

Het bb-baby traject geef ik bij jullie thuis in jullie eigen, fijne omgeving.

Wat het concreet inhoud:
☽ Omdat ik genoeg ruimte wil houden voor aandacht, kan ik slechts 2 trajecten per maand aannemen (de afspraken kunnen uiteraard wel over meerdere maanden gepland worden).
☽ We prikken drie blokken van 2,5u en bepalen de data in overleg. We spreken af op dinsdagochtend, woensdagochtend, donderdagochtend of vrijdagochtend. Is het écht niet mogelijk op deze momenten af te spreken? Dan denken we in oplossingen en wijken we uit.
☽ Onze ervaring is dat het het fijnst is als we 3 keer afspreken met tussenpozen van zo’n 2 weken. Als je je vroeg in je zwangerschap aanmeld is het heel fijn om bijvoorbeeld 3 maanden lang eens per maand af te spreken. Maar ook dit doen we natuurlijk in overleg!
☽ De investering voor het bb-baby traject bedraagt €499,-* per stel (excl. reis- en parkeerkosten buiten onze regio) voor aanvragen binnen de regio’s Alkmaar en omstreken, Zuid Kennemerland en IJmond. Neem contact op voor mogelijkheden buiten deze regio’s of om af te spreken via Zoom. Vaak wordt het bb-baby traject vergoed, informeer hiernaar bij je zorgverzekeraar. Betalen in termijnen is eventueel mogelijk.
☽ Incl. audio begeleide ontspanningsoefeningen om zelf mee aan de gang te gaan.
☽ Jullie ontvangen de bb-baby syllabus waarin een groot deel na te lezen is.
☽ Ik sta, ook nadat we elkaar drie keer gezien hebben, voor jullie klaar met raad en daad of een luisterend oor.

*Ik ben van mening dat iedereen recht heeft op goede voorlichting omtrent geboorte en ouderschap en dat dit voor iedereen beschikbaar moet zijn. Laat je financiële situatie je er daarom niet van weerhouden om bij mij aan te kloppen, ik denk graag in oplossingen. Heb je hier vragen over, neem dan gerust even contact op zodat we samen naar de mogelijkheden kunnen kijken.

Neem gerust contact op om meer informatie te krijgen!


HET BB-BABY TRAJECT TAKE 2

Het bb-baby traject take 2 is het traject dat gevolgd kan worden nadat jullie het bb-baby traject bij een eerdere zwangerschap gevolgd hebben, het is een complete herhaling in een notendop waarbij we vooraf afstemmen waar jullie qua inhoud behoefte aan hebben. Aangevuld met extra info die fijn is bij een volgend kindje en de veranderende gezinssamenstelling. Ook het bb-baby traject take 2 wordt privé bij jullie thuis gegeven, we spreken hiervoor 2 keer 2 uur af en de investering hiervoor is €299,-*.

*Ik ben van mening dat iedereen recht heeft op goede voorlichting omtrent geboorte en ouderschap en dat dit voor iedereen beschikbaar moet zijn. Laat je financiële situatie je er daarom niet van weerhouden om bij mij aan te kloppen, ik denk graag in oplossingen. Heb je hier vragen over, neem dan gerust even contact op zodat we samen naar de mogelijkheden kunnen kijken.

Neem gerust contact op om meer informatie te krijgen!


FAQ

WANNEER KAN IK HET BEST STARTEN MET HET TRAJECT?
Wat ons betreft kan dit vroeg aangezien je dan ook tijdens je zwangerschap veel uit de cursus haalt v.w.b. ontspanning en voorbereiding. Soms voelt het of je er nog niet aan toe bent na te denken over de geboorte (daarmee bedoelen we geen grote angst voor de geboorte, als je die hebt kom dan zo snel mogelijk), dan is het ook prima wat later te starten. Het is aan jou! Over het algemeen geven we aan; ergens tussen de 15 en 33 weken zwangerschap is fijn. Met 20 weken starten is in de meeste gevallen top. Ben je langer dan 33 weken zwanger? Neem dan even contact op voor mogelijkheden op korte termijn.

IS HET ZWEVERIG?
De vraag die we eigelijk nooit vooraf krijgen maar waarvan we wéten dat veel mensen zich dit wel af vragen. Het antwoord is: NEE. Het bb-baby traject heeft een basis in Hypnobirthing en juist die naam roept niet bij iedereen enthousiasme op. Terwijl wij Hypnobirthing juist zien en inzetten als praktische tool om terug te gaan naar de basis. We zijn namelijk, in de westerse wereld, over het algemeen verleerd hoe we ons lichaam kunnen volgen. Terwijl als we dat wél doen, we zullen merken dat het lichaam heel goed zelf doet wat het moet doen tijdens een geboorte. We leren jullie graag aan hoe je je lichaam in ontspanning kunt brengen zodat je je lichaam kunt ondersteunen in dit proces. Dit leren we jullie aan door het geven van kennis welke wetenschappelijk onderbouwd is, ontspanning (zoals begeleide meditaties) en praktische tips en tools. Niets zweverigs aan dus!

MOET MIJN PARTNER ECHT MEEDOEN?
We zouden nooit iemand willen dwingen mee te doen natuurlijk! Dat gezegd hebbende… we bevelen het ontzettend aan. Het mooie van samen van start gaan is dat jullie dit avontuur ook echt samen aan gaan. Jullie gaan samen leren hoe je niet alleen de geboorte, maar ook de binding met jullie baby én de eerste momenten samen het best aan kunnen vliegen. Het helpt vaak als we erbij zeggen dat we geen standaard les geven. We zijn nuchter, en dit helpt de meeste norse partners vaak over de streep. Tot slot; er is nog nooit een partner geweest die na les één niet meer mee wilde doen. We durven zélfs vol overgave te zeggen dat ze het allemaal heel waardevol én ontspannend vonden om mee te doen. Jullie mogen ons bij twijfels ook altijd eerst even bellen om eea te overleggen.

DUREN DE AFSPRAKEN ECHT 2,5 UUR? DAT KLINKT SUPER LANG!
Ja, de afspraken duren écht 2,5 uur (vaak 3 uur) per keer MAAR, ze zijn niet te lang. Het traject is namelijk zó opgezet dat er genoeg afwisseling en ontspanning tussendoor is waardoor die uurtjes zo voorbij vliegen. Degene die het traject gevolgd hebben kunnen dat beamen. Ben je écht moe? ..Gapen is voor ons een ultiem bewijs van ontspanning dus ga vooral je gang. Trek je joggingbroek aan en hang lekker op je bank terwijl je tegelijk nog iets opsteekt ook!