Over de inhoud van de cursus kunnen we een boekwerk vol schrijven. Maar die krijg je al als je je inschrijft dus laten we dat hier niet doen. Wel willen we jullie laten weten wat de inhoud ervan globaal is, het is tenslotte wel leuk dat je weet waarover je dan zo enthousiast gaat zijn! Waar het op neer komt is dat we een cursus aanbieden volgens de HypnoBirthing® methode en deze methode bereidt jullie voor op een zachte en rustige geboorte. 

De cursus bestaat uit een reeks van vijf lessen van 2,5 uur en deze is heel zorgvuldig opgebouwd zodat jullie genoeg informatie ontvangen om wel overwogen keuzes te kunnen maken. Daarnaast krijgen jullie ook veel tools mee om te ontspannen in de vorm van visualisaties, ademhalingsoefeningen, houdingen en massagetechnieken. Wat we je niet leren is hoe je moet bevallen, want dat weet het lichaam zelf. Wat we je wel leren, is hoe je je lichaam hierin het beste kunt ondersteunen.

We leren je op wat voor manieren jullie contact kunnen maken met je kindje, ook in je buik. Deze binding is super mooi voor een baby om alvast mee te krijgen én om zich optimaal te kunnen ontwikkelen! Jullie krijgen verschillende oefeningen waarin de moeder leert haar lichaam goed te laten ontspannen, de (geboorte)partner krijgt hiervoor input zodat de moeder zich ultiem gesteund zal voelen. Heel fijn is ook dat jullie zo echt samen de geboorte tegemoet gaan en kunnen beleven.

Natuurlijk komt ook de rol van de (geboorte)partner goed aan bod en ook samen zullen jullie aan de gang gaan om die ontspanning eigen te maken en eventuele angsten los te laten. Jullie krijgen wetenschappelijk onderbouwde uitleg over het belang van ontspanning tijdens de geboorte en de partners leren met kennis en vertrouwen uit te kijken naar de geboorte en hoe jullie de zorgverleners te woord kunnen staan. Op naar een fijne geboorte ervaring en een mooie start als gezin! En dat allemaal mega ontspannen, whoop whoop!

Er is voor de cursus geen voorkennis nodig, iedereen kan meedoen en zal de cursus doorlopen op de manier die bij haar/hem goed zal passen. Het woord ‘hypnose’ zal sommige mensen misschien een beetje afschrikken of te zweverig in de oren klinken. Het is onze missie om te laten ervaren hoe normaal zelfhypnose is. We gaan back to basic op een goede manier; je lijf leren voelen en laten relaxen! Hoe gewoon het is merken jullie vanzelf, hopelijk kunnen jullie bij deze alvast aannemen dat het vooral heel fijn is om te doen! Het is een tool die jullie de rest van jullie leven kunnen inzetten om instant ontspanning op te zoeken.

Met ontspannen en contact maken met je baby kun je niet vroeg genoeg beginnen, je bent dus welkom om te starten wanneer jullie willen. Dat kan zijn bij 12 weken zwangerschap maar ook bij 30 weken zwangerschap. Ben je 35+ weken zwanger en zou je alsnog heel graag meedoen met de cursus? Neem dan vooral contact met ons op, we kunnen je een privé cursus op maat aanbieden!

Heb je nog vragen, kijk dan hier even of je je antwoord vindt of bel/ app/ mail ons, dat kan ook!